Leven of overleven?

Waar staat jouw organisatie over 5 of 10 jaar?

De dynamiek in de samenleving is ontzettend groot. De ene verandering wordt gevolgd door de andere. Je moet mee en je gaat mee. Want wie niet mee beweegt, loopt het risico overbodig en opgeslokt te worden. Bewegen en veranderen moet vanzelfsprekend worden in jouw organisatie. BrainProfs consultancy zorgt ervoor dat veranderen energie geeft en deel uitmaakt van het corporate DNA.

BrainProfs

Solutions for Change

Solutions for Change

Medewerkers zijn verandermoe

Organisaties veranderen bliksemsnel. Elke verandering in de markt of in regelgeving wordt gevolgd door nieuwe verandering. Je moet mee en je gaat mee. Tegelijkertijd zou je even je adem willen inhouden, een pas op de plaats maken. Er komt een moment dat je alle lopende projecten even wil stopzetten en de frustratie over vastgelopen projecten uit je hoofd moet zetten. Medewerkers zijn verandermoe, versnelling wordt vertraging. Vind dan maar eens een mogelijkheid om duurzaam en vitaal te veranderen.

De onderstroom

Word vitaal, blijf vitaal

En dan is er BrainProfs’ Solutions for Change met een heel verfrissende en vernieuwende aanpak. Ondersteunend aan je eigen mensen, maar met externe kennis en expertise. Zo word je vitaal en blijf je vitaal. BrainProfs baseert zijn aanpak op het verschijnsel dat veel organisaties zich grotendeels laten leiden door de bovenstroom: doelstellingen en KPI’s, processen en systemen. Zij gaan voorbij aan het belang van de onderstroom: identiteit, bedrijfscultuur, machtsverhoudingen en groepsdynamiek. Het zijn juist deze factoren die het succes van de beoogde verandering bepalen. En juist dat is waar BrainProfs de nadruk op legt.

Duurzaam en vitaal veranderen

Weerstand wordt bereidheid

BrainProfs zorgt ervoor dat je weerstand ombuigt naar bereidheid en bereidheid vertaalt naar actieve deelname. Wanneer je dit op een gestructureerde wijze aanpakt, is dat de eerste stap naar duurzaam en vitaal veranderen. Je medewerkers worden enthousiaster en investeren hun energie in waar het nu ècht om gaat.     

Solutions for Change

In de methodiek ‘Solutions for Change’ van BrainProfs staat de onderstroom centraal. Hierbij worden belangrijke Solution Focus elementen toegevoegd aan bewezen methodieken van LEAN, 6 Sigma en Agile. 

Kern van deze nieuwe methodiek is dat de kennis van eigen mensen centraal staat. We starten bij intake en Quick Scan, waarbij we onder- en bovenstroom in kaart brengen en direct commitment borgen voor de verandering. BrainProfs levert vervolgens een plan op, waarin continu verbeteren het uitgangspunt is. Vervolgens voeren we het plan uit. Het resultaat: medewerkers die enthousiast worden en die verandering en innovatie actief ondersteunen. Doelstellingen worden sneller behaald. Neem nu contact op met BrainProfs om deze methodiek in jouw organisatie in de praktijk te brengen. Zorg dat medewerkers enthousiast worden en energie stoppen in verandering.

Vooronderzoek

BrainProfs brengt de boven- en onderstroom in kaart en analyseert de pijnpunten.

Voordoen

Met beproefde methoden laat BrainProfs zien hoe je weerstand ombuigt naar bereidheid.

Samendoen

Bereidheid betaalt zich uit in actieve deelname. Men wordt enthousiast om te veranderen.

Zelf doen

Duurzaam en vitaal veranderen zit in de genen van de organisatie en de mensen zelf.

Vitaal en duurzaam veranderen? Focus op de allesbepalende onderstroom met BrainProfs om de verandermoeheid te doorbreken. 

Verschillende verzekeraars, GGZ-instellingen en farmaceutische bedrijven gingen je al voor. 

BrainProfs

Sense for people, sense for improvement

De BrainProfs zijn zeer ervaren business professionals die gecertificeerd zijn voor Solutions for Change en dus direct zorgen voor alignment tussen de boven- en onderstroom en tussen werkvloer en management. De experts van BrainProfs:

 

Realiseren commitment voor de verandering.

 

Zorgen voor duurzame verankering volgens het adagium: voordoen, samendoen en zelf doen.

 

Halen het beste in je eigen mensen naar boven.

 

Beschikken over ruime ervaring bij vooraanstaande profit en non-profit organisaties.

Ontmoet de experts van BrainProfs

Bedrijfsteam

Anton de Nijs, Corporate Rebel  

Anton de Nijs is van origine commerciant, maar ontdekte al snel de waarde van IT. Dat is de rode draad in zijn carrière. Anton heeft vele projecten succesvol afgerond binnen diverse branches als manager of senior consultant. Bij BrainProfs zet Anton de zaken graag op scherp. 

Bedrijfsteam

Rob Kooyman, Verbinder 

Rob Kooyman is een verbinder pur sang voor zowel organisaties als professionals. Rob heeft veel ervaring als directeur/COO en als senior (interim) manager, waarbij het ontwikkelen van mensen en organisaties zijn belangrijkste drijfveer is. Hij heeft projecten geleid bij grote financiële dienstverleners.  

Bedrijfsteam

Victor de Bruijn, Koers-ontwikkelaar

Victor de Bruijn coacht teams (2 tot 200 personen) en leiders. Tientallen jaren ervaring als leider, coach en ondernemer maar vooral als mens zijn de bagage om zich te verwonderen over wat hij waarneemt. In de loop van de jaren brengt zijn reis om zichzelf te leren kennen met zich mee dat hij scherper verwoordt wat hij waarneemt. Hiermee helpt hij teams en leiders hun eigen koers te ontwikkelen. 

Bedrijfsteam

Sieds Rienks, Energizer

Sieds Rienks heeft een rijke ervaring als psycholoog, directeur, bestuurder en commissaris. Gezondheidszorg en business. Grote projecten en trajecten, gefascineerd door de menszijde van change. Solution Focus, al een leven lang. 

Bedrijfsteam

Edwin Vermeulen, Bewegingsexpert

Edwin Vermeulen is een ervaren verander-consultant. Zet Edwin voor een groep mensen in front, mid en back offices en er ontstaat beweging. Bij medewerkers en bij het team. Lean, SixSigma, NLP en Solution Focus behoren tot zijn instrumentarium. Edwin is een teamcoach, met ruime leidinggevende ervaring. 

Bedrijfsteam

Jos Claessens, Navigator 

Jos Claessens is expert in strategie-uitvoering, verandering en leiderschap. Door een scherp oog voor de bovenstroom en een sterke antenne voor de onderstroom helpt ze mens en organisatie gewenst resultaat te behalen. Jos is auteur van dagboek van bewust leiderschap en van inspiratie naar verantwoordelijkheid

Bedrijfsteam

Rens Linders, Facilitator

'Rens Linders ‘doet’ geen training maar is de praktijk in de levende lijve.' Dit typeert Rens, die de Solution Focus mindset ademt en niet schroomt om duidelijk te zijn. Rens is facilitator, coach en trainer. Daar waar verandering nodig is, brengt hij de positieve energie om het beste uit mens en team te halen. 

Bedrijfsteam

Roland Hanegraaf, Ontstopper

Roland Hanegraaf is projectmanager, teamcoach en trainer met een leiderschapsachtergrond. Hij helpt organisaties met continu verbeteren en sociale innovatie: slim samenwerken, wendbaar organiseren en waarderend leiderschap. Roland combineert lean en agile principes met ontwikkeling van houding en gedrag om het potentieel van teams te realiseren. 

Emlyn van der Wal

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam pellentesque purus eu enim blandit sagittis. Vivamus bibendum, velit vel mattis congue, massa magna vehicula nisi, et porta ipsum purus nec orci. Sed vestibulum gravida ultrices. Nunc et dolor egestas, efficitur. 

Bedrijfsteam

Eric van Iperenburg, Versterker

Eric van Iperenburg is een ervaren programma- en projectmanager die op een mensgerichte manier resultaten weet te boeken in hectische omgevingen. Analytisch, conceptueel denker, uitdagend en met humor. Op een prettige manier vasthoudend en gedreven om resultaten met een groep mensen neer te zetten.  

Bedrijfsteam

Teun Putter, Communicator

Teun Putter is al ruim 15 jaar zelfstandig tekstschrijver en journalist. Gedurende deze periode heeft hij zichzelf doorontwikkeld tot een multimediaal communicatieprofessional. Teun is altijd weer in staat complexe materie te vertalen in goede, inhoudelijke en begrijpelijke teksten. Dat is exact wat hij doet bij BrainProfs.   

Bedrijfsteam

Lucas van Manen, Bouwer

Lucas verbindt managementdoelstellingen en de praktijk van de werkvloer met elkaar. Door behapbare verbeterstappen die makkelijk beklijven, helpt hij mee bouwen aan meer wendbaarheid en effectiviteit. Lucas hanteert een prettige en effectieve mix van verandermanagement en projectmatig verbeteren, gebaseerd op Lean en andere Agile inzichten en Solution Focus.   

Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo

Demo logo
Demo logo
Demo logo